Елка Неделчева: „С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград“
Елка Неделчева: „С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград“ / netinfo
Елка Неделчева: „С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград“
82087
Елка Неделчева: „С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград“
  • Елка Неделчева: „С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград“

„С №8 в бюлетината ще продължим развитието на общината като добро място за живот и правене на бизнес, ще осигурим стабилност, бъдеще и просперитет за община Разград“. Това заяви на официалното откриване на предизборната кампания на БСП в Разград общинският лидер на партията и водач на листата общински съветници Елка Неделчева.

Официалното събитие започна и завърши с поезия – стихове, посветени на Разград и написани от двама от кандидатите за общински съветници от БСП Цонка Донева и Димитър Петров.

В листата на БСП има представители на различни сфери на обществения живот – представи Елка Неделчева колегите си според основните им занимания, но уточни, че повечето от тях се изявяват в повече от една сфера. Започна с юристите Стоян Димитров, Добрин Добрев и Доротея Георгиева; представителите на духовната сфера, образованието, науката и културата – Елка Неделчева, доц.д-р Станка Дамянова, Евгени Ганев, Димитър Петров, Таня Петрова, Цонка Донева, студентките Симона Пиронкова и Фатме Орцева; на малкия и среден бизнес и общинската икономика: Цецко Маринов, Петя Петкова, Илия Илиев, Диана Мирчева, Чавдар Димитров, Любомир Райчев, Павлина Русева, Силвия Стоянов, Дияна Атанасова, Михаил Михаилов; социалната сфера, здравеопазване и социална интеграция и солидарност - Янка Георгиева, д-р Николай Колев, Кънчо Радев, Иванка Петкова и Христо Великов.

От 33 кандидати 17 са жени, което е гаранция, че ще работим в местния парламент така, както всяка от нас се грижи за семейството си – с много любов – каза още Неделчева. 27 от кандидатите за съветници са с висше образование, 6 имат опит от предишни мандати.

Част от кандидатите за кметове на села с №8 в бюлетината също са с опит в местното самоуправление, има и нови лица. Сред тях е и най-младият кандидат за кмет на населено място в Североизточна България – 24-годишнита Станимира Николова от Пороище. Тя е с висше образование, учи и второ, за шестте месеца, за които бе назначена за кметски наместник, спечели подкрепата на местните хора – обясни Елка Неделчева.

Числото, което жребият отреди в бюлетината за БСП, е символ на стабилност, успех и благополучие, а и цифрите от настоящата година – 2015 – събрани дават също 8, значи това е нашата година, година на победа – каза още Неделчева. Чуйте част от обръщението й към присъстващите на церемонията в прикачения звуков файл.

Призив за подкрепа отправи и независимият кандидат за кмет на Разград, подкрепен от БСП, Денчо Бояджиев. „Един кмет не може да може да свърши всичко без парламентарно мнозинство в местния парламент, БСП от 1991 г. има трайно присъствие, сигурен съм, че отново ще получи подкрепа и ще е основен фактор за определяне на политиката на община Разград“ – заяви той. Словото му на два пъти бе прекъснато от ръкопляскания – когато съобщи, че през последните 4 години община Разград е реализирана инвестиции за 100 милиона лева по европроекти и когато обяви, че в новия програмен период напълно обновен ще бъде квартал „Орел“.

Елка Неделчева С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград
netinfo

Най-конкретна задача пред съпартийците си постави заместник-председателят на Националния съвет на БСП Бойко Великов. Той призова местните партийни активисти да се върнат към резултатите от 2003 г., когато общинските съветници от БСП в Разград са били 18, в настоящия мандат са 8 – припомни той, обръщайки внимание и на съвпадението на цифрите в бюлетината – 8 за БСП и 18 за Денчо Бояджиев. Впечатлихте България с шампионските титли на „Лудогорец“, пожелавам ви и в политиката да станете шампиони с този отбор с капитан Денчо Бояджиев – каза Великов. Успех още на първия тур пожела той на Бояджиев.

Общинският съвет в Разград винаги е бил №1 в България по престиж, достойно поведение и резултати – категорична бе настоящият председател на Общинския съвет Милена Цанева. Тя допълни, че групата на БСП е №1 в заради качествените и стойностни хора, които участват в нея. Цанева призова освен на качеството да се наблегне и на количеството в този мандат и съветниците от левицата да са повече. Пожелавам ви да няма за какво да ви критикуваме, а само да се радваме на постиженията ви – завърши тя.

Елка Неделчева С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград
netinfo

Откриването на предизборната кампания на БСП в Разград във фоайето на Общинския културен център пък завърши с изпълненията на Кристин Тодорова и Жулиета Иванова от вокално студио за поп и джаз на Вили Икономов от Русе, както и с чаша бяло вино и разговори с кандидатите за местната власт.

Елка Неделчева С №8 ще осигурим стабилност и просперитет за община Разград
netinfo