Наказват полицаи, допуснали движение в насрещното по АМ „Тракия
Наказват полицаи, допуснали движение в насрещното по АМ „Тракия / снимка: Dariknews.bg, архив

Старозагорски пътни полицаи могат да получат наказания заради неадекватни действия след катастрофа.

Пътният инцидент станал на 3 октомври на автомагистрала „Тракия" близо до околовръстното на Стара Загора. На мястото от близо седмица се извършват ремонти и движението е регулирано с пътни знаци и се осъществява по северното платно. В него навлязъл софийски автомобил,. Шофьорът карал с несъобразена скорост, съборил знаците, изпочупил част от мантинелата, преобърнал се няколко пъти и колата запушила платното в посока София. Сигнал за пътното произшествие са пътуващи на тел. 112 около 21.45 часа, съобщи началник отдел „Охранителна полиция" комисар Илиян Илиев.

Чирпанлия, който станал свидетел на инцидента, пренасочвал автомобилите и така ограничил настъпването на допълнителни щети, както и още пътни произшествия.
16 минути след подадения сигнал, на място пристигнал първият патрул с пътни полицаи, които оказали помощ на водача и пътничката. Полицаите, заедно с няколко граждани, поставили знаците, но колите не били спрени, а продължили да се движат в насрещното платно, заобикаляйки патрулката. По-късно към пътните полицаи са се присъединили още двама техни колеги.

Проверката по случая е приключила, предстои проверка на работата на първите пристигнали на място полицаи. Те могат да получат предвидените от закона наказания, заради действията си на мястото на инцидента, обясни комисар Илиев. Необходимо било те да спрат движението, а не да оставят водачите да се движат в насрещното платно.

Други новини от Стара Загора