Д-р Иванка Делева: Общината отчаяно се нуждае от хора с морал
Д-р Иванка Делева: Общината отчаяно се нуждае от хора с морал / Дарик Враца

"Не тази Монтана, която познаваме днес, е моята кауза. Моята кауза е Монтана -подмладен, европейски град с работа за младите хора и достойни старини на нашите родители."

Пред повече от 700 души кандидатът за кмет д-р Иванка Делева и кандидатите от местна коалиция „Бъдеще за Монтана" гарантираха разкриването на работни места. Това е и основен акцент в предизборната програма на коалицията. Механизмът ще работи, ако съществува сътрудничество между малкия и среден бизнес, браншовите организации и органите на местното самоуправление. За да се случи това, единствено трябва да бъде възстановена липсващата в момента връзка между местния управленски орган и бизнеса.

„Много от хората тук, които имат идеи и искат да започнат собствен бизнес, не срещат разбиране от местните власти. В нашата предизборна програма предлагаме постижими и реални решения във всяка сфера. Често се цитира печалната класация, която водим като най-беден и изостанал регион на Европейския съюз и се отправят призиви към държавата да се намеси и да спре разрухата. Държавата дойде преди половин година в Монтана, видя и си отиде.

Ние, кандидатите за кметове и за общински съветници от местна коалиция Бъдеще за Монтана, отказваме да приемем такова отношение, ние знаем от опита си на професионалисти, предприемачи и общественици колко много може да бъде постигнато с желание, труд и упоритост въпреки неблагоприятните обстоятелства. И ще настояваме, ще се борим за нашата община", заяви в речта си д-р Делева.

Светлин Танчев - съпредседател на коалиция „Народен съюз" и председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете в парламента, благодари на симпатизантите за присъствието им в залата и заяви: " В Монтана има активно, будно гражданско общество, което мисли и не се е предало на статуквото и с наведена глава да приема нещата за даденост".

„Монтана може да има едно по-добро и по-професионално управление, което да промени условията за правене на бизнес, за работни места, за училища, здравеопазване и други", призова той.

Народният представител пое ангажимента в качеството си на председател на комисията, наблюдаваща разходването на еврофондове, че те ще бъдат справедливо разпределени в България и ще стигнат до Монтана, а не само до общини като София и Бургас.

Лидерът на РЗС Яне Янев призова за смелост в избора на следващ кмет на Монтана:
„Имате ли сили да покажете на България, че можете да премахнете от картата на Монтана това грозно корупционно петно? Или пак някой ще източва десетки милиони, ще пълни обръчите от фирми и Монтана с всяка измината година ще става все по-беден и по-малък град. Време е Монтана да бъде освободена от феодализма и това зависи от вас. Вие имате сили да го направите. Подкрепете кандидатите на „Бъдеще за Монтана" с номер 18 в изборната бюлетина".

Коалиция "Бъдеще за Монтана" се явява на местните избори с листа от 33 общински съветници и 11 кметове на кметства, сред които лекари, земеделски производители, икономисти, компютърни специалисти и предприемачи. Д-р Делева е избрала в екипа си и млади, амбициозни хора, които искат да работят за съживяването на своя роден град и община.