Петър Кендеров и Гергана Паси на дискусия в университета
Петър Кендеров и Гергана Паси на дискусия в университета / Дарик Русе, архив

Над 400 доклада, 100 от които на чуждестранни учени, ще бъдат представени на ежегодната Научна конференция на Русенския университет и Съюза на учените-Русе, която се открива на 9 октомври в Канев Център. Форумът е посветен на 70-годишнината на Русенския университет.

За първи път пленарната сесия е посветена на водеща тема, по която ще се проведе дискусия: „Бъдещето е дигитално. Готови ли сме да го посрещнем?“. Участници в нея ще бъдат акад. Петър Кендеров от Българската академия на науките, Гергана Паси, основател и президент на Дигиталната национална коалиция, Елена Маринова, председател на борда на директорите и президент на „Мусала Софт“ и Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum – стартъп за оптимизиране на мобилни приложения.

Дискусията ще се излъчва в реално време чрез канал в YouTube. Заседанията по секции ще бъдат през втория ден на форума. Най-добрите автори или авторски колективи, участници в Научната конференция, ще бъдат наградени от Ректора с грамота и кристален приз “THE  BEST  PAPER”.