Тити Папазов предлага Национална концепция за развитието на спорта
Тити Папазов предлага Национална концепция за развитието на спорта / БГНЕС, архив

Национална концепция за развитието на спорта е разработил известният баскетболен треньор и казанлъчанин Тити /Константин/ Папазов. Концепцията ще бъде предложена първо за експериментално въвеждане в София и след това и в страната. С концепцията е запознат и министърът на спорта Красен Кралев. Това каза в Казанлък самият Тити Папазов, който днес, заедно с Николай Господинов- старши треньор на "Левски" и треньр на мъжкия тим на националния отбор по баскетбол са гости "На Баница" с Гълъбина Михайлова.

Десетки приятели, почитатели на двамата спортисти, "спортни хора" с казанлъшки корени уважиха срещата с тях.
Сред малко известните факти е, че прадядото на Тити Папазов - Стефан Папазов е бил кмет на Казанлък в периода 1920-1923 година и именно по негово време е създаден парк "Розариум".

И Тити Папазов, и Николай Господинов започват спортните си кариери от Казанлък.
Да помагат за създаването на баскетболна зала в Казанлък и за развитието на местния баскетбол се ангажираха двете емблематични имена на българския баскетбол, имащи кръвна връзка с Казанлък.

Тити Папазов и Николай Господинов поеха обещанието да помагат за развитието на този спорт в града. Освен традиционните дарове - по тава баница, която получават всички гости на казанлъшкото арт матине, Тити Папазов получи и специален дар от Христо Дончев- бутилка гюлова ракия, в специален съд, направен от дърво от скулптора Христо Йотов.

" Не пия грам алкохол, но пък с удоволствие ще отворим тази ракия при откриването на спортната зала за баскетбол", каза Тити Папазов.