Валери Миленков: Безплатна ясла и градина за децата ни
Валери Миленков: Безплатна ясла и градина за децата ни / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Тези избори са много важни, за да може левицата да покаже чисто лице пред избирателите след печалния резултат от парламентарния вот. Основната ни цел е да се обърнем към безкомпромисна защита на изконните човешки ценности - правото на труд и достойно заплащане, достъпно образование и здравеопазване, правото на достоен живот на всички хора в Благоевград и общината.

"Сигурен съм, че с мъдрост и добруване и зачитане на човешкия фактор, ще получим на 25 октомври доверие и подкрепа с бюлетина 10, заяви в интервю за Дарик кандидатът за общински съветник Валери Миленков, който е с преференциален номер 8 в листата на БСП за общински съветник.

Валери Миленков има зад гърба си доказан управленски опит - той е два поредни мандата в местния парламент. Зам.-директор е на Драматичен театър "Никола Вапцаров" и е областен лидер на ПП "Движение за социален хуманизъм".

"Ще си върнем доверието на хората в Благоевград и общината. Единствено ние предлагаме социална защита за безработни, болни или с инвалидност, възрастни и ветерани от войните. Имаме конкретни мерки за подпомагане на майки с деца или изпаднали в затруднено положение семейства. Предлагам да се създаде в Благоевград фонд за квалификация на здравните кадри", подчерта Миленков.

"Няма да спра да предлагам и в следващия ОбС - децата в Благоевград и в останалите населени места, да посещават безплатно ясла и градина. Има достатъчно пари в бюджета. Пресметнал съм - няма да се изразходват повече от 900 000 лева. Призовавам бъдещите управленци в общината - нека да направим това за нашите деца. Особено се тревожа от демографската статистика, която сочи, че Благоевград застарява. Младите момичета и момчета, които получават добро образование в двете ни висши училища, не остават тук да генерират знания и енергия, а напускат дом, семейство, родина, за да търсят препитание. В местното ни самоуправление това е основната задача - да задържим младите тук, тук да създадат семейства, за да се радваме и ние на техните деца", призова кандидат-съветникът Валери Миленков.

"Другата ми законотворческа инициатива в ОбС-Благоевград е свързана с привличане на инвеститори. Работа, откриване на работни места, достойно заплащане, това искат хората в общината. Ние можем да го дадем - чрез разумни инвестиции, бизнес, инфраструктурни проекти, всичко това води до икономически растеж, а той от своя страна, гарантира развитието на всички останали сфери - социална дейност, здравеопазване, образование, култура и спорт. Аз съм за намаляване на местните данъци и такси с 50 процента за здравните и учебни заведения", заяви Валери Миленков.

"Не на последно място, в програмата ми са залегнали конкретни предложения за нова градска среда, транспорт, пътища. Непременно трябва да се подобри градският транспорт. Има квартали, в които няма досътъп до тази услуга. Все още не е обновен напълно автопаркът в градския транспорт. В тази връзка, ние, като местна власт, сме длъжни да подпомагаме дейностите на дружествата-превозвачи, дори да дотираме някои от услугите им, но пак в името на всички жители", заяви Валери Миленков.

"Ще работя активно и за реализиране на така желания от всички благоевградчани- европейски ски център "Картала". Четири години загубихме и не успяхме да дадем на благоевградчани и гостите на града така наречените "бели дробове" на нашия Балкан. Тази инвестиция ще донесе допълнително приходи в общинската хазна, както от летен, така и от зимен туризъм. На първо място, важен пътят до курортните ни местности, за това ще настоявам в Общинския съвет и през следващия мандат. В общината е обезателно важно да се развие масовият спорт за всички възрасти. Защита на местните културни институти. Те да бъдат с приоритетни изяви и участие в културния ни живот", предлага Валери Миленков.

Време е за справедливост. Ние няма да позволим хората да страдат заради желанието на малкото богати да стават все по-богати, а средната класа да се разорява. Съграждани, гласувайте с бюлетина 10 и с преференциален номер 8. Няма да ви предам!