Празник на плодородието в Кюстендил
Празник на плодородието в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

За осма поредна година празникът на плодородието събра в Кюстендил производители от цялата община, които демонстрираха на красиво подредени сергии продукцията си. / Виж Тема в снимки! /

 

 

Специално жури, начело с видния български кулинар и шоумен Ути Бъчваров разгледа сергиите и ще определи кои са най-красиво аранжираните щандове. За първи път от честването на празника, тази година организаторите бяха подготвили изненада за любителите на домашната кухня - изложба и демонстрации на домашно приготвени зимнини. Ще бъде демонстрирано как само за 2 часа се прави домашна лютеница, а баби от Жабокрът ще покажат как се прави царска туршия.На един от щандовете беше изложена круша, от изчезващ сорт „сулия", която е изключително полезна за бъбреците.

 

 


„Нека бъдем тотални националисти на тема българско и родно.Благодаря на всички, които дойдоха тук , за да се потопят в магията наречена „Вкусна България". Няма по- вкусно място за нас българите от България, благодаря ви, че оценявате това, което е произведено в България. Ние потребителите заслужаваме такива продукти, истински, отгледани с много любов, без някакви дребни шашми. Затова съм много щастлив, че съм в Кюстендил сред истински производители и толкова красиво отрупани щандове", заяви Ути Бъчваров.

 

Над 480 участника от детски градини, училища, читалища и различни организации пяха на сцената на площад „Велбъжд".
От 19.00 часа започва концерт, в който ще участват Дивна, новият състав на "Революция Z" и формация „Fame".