Онлайн калкулатор изчислява колко калории горят различните секс пози
Онлайн калкулатор изчислява колко калории горят различните секс пози / ThinkStock/Getty Images

Известно е, че подобно на тренировките във фитнеса, креватните упражнения също изгарят известно количество калории и допринасят за оформянето на фигурата. Нов онлайн калкулатор дава възможност на интимни партньори да проверят енергийния си разход в различни сексуални пози, пише в. „Дейли стар”.

Позата Ездачка например, в която жената е отгоре, е отлична за мускулите на прасците и бедрата. Същевременно позата Обърната ездачка увеличава разхода на калории. Традиционното положение за секс, известно като Мисионерска поза, разгорещява и изпотява партньорите, но и за двамата по-добра тренировка е Кучешката поза.

Ако любовниците желаят да проверят колко калории изразходват в различните пози, вече имат на разположение онлайн калкулатора на веригата магазини „Супердръг”. Всичко, което потребителите трябва да направят, е да въведат пола и теглото си, и да посочат в коя или кои пози са правили секс и колко дълго са продължили креватните им упражнения.

Тест на калкулатора показва, че за 22 минути в поза Ездачка жената изгаря 75 калории, а мъжът - само 31 калории. В Кучешката поза дамите изразходват 65 калории, а партньорите им - 73 калории.

Източник: БТА