Елезов: Превърнаха ни в град на работещите бедни
Елезов: Превърнаха ни в град на работещите бедни / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Лидерът на АБВ и доскорошен президент на България Георги Първанов откри предизборната кампания на кандидата за кмет на Благоевград от Коалиция ЕКИП Владимир Елезов.

Стотици симпатизанти, приятели и граждани аплодираха на крак в залата на Драматичния театър Елезов и участниците в листата за местна власт, явяващи се на вота с бюлетина 31.

"Ние сме прагматични хора, реалисти и не бихме искали да ви лъжем в очите, обещавайки ви невъзможното. Видяхме как четири години нито една "мечта", която бе обещана от сегашния кмет, не се осъществи напълно. Нашата програма е обезпечена финансово и сме заложили конкретни мерки и ангажименти за спасението на Благоевград", каза Елезов.



"Ние поемаме само постижими ангажименти, основната ни цел в програмата е развитието на бизнеса и индустрията и откриването на нови работни места, които през последните четири години не бяха открити, въпреки обещанията. Напротив, местният бизнес е на колене. Работят външни фирми по непрозрачни обществени поръчки. Благоевград се превърна в град на работещите бедни", изтъкна в словото си Владимир Елезов и призова за активен вот с бюлетина 31.

Сред най-важните акценти в програмата на Елезов и съекипниците му са откриване на Зона за индустриален растеж, Наредба за насърчаване на инвестициите, провеждане на прозрачни обществени поръчки, търсене на инвеститори. ЕКИП декларира готовност още първата година на управление да има електронна Община.

"Ние сме готови да реализираме това управление, като залагаме на важни социално-икономически цели. Укрепване на здравната, образователната, социалната и културната сфера в общината. Справедливи, достъпни и всеобхватни местни данъци и такси, целево и ефективно боравене със средствата на общинските финанси, подобряване работата на общинската администрация", подчерта Владимир Елезов.

"Впечатлен съм от програмата за управление на кандидата за кмет на Община Благоевград Владимир Елезов. Управленската програма на коалицията не е само израз на самочувствие, на убеденост, че ще спечели тези избори. Уверен съм, че Елезов не просто ще постигне свой реванш, защото победата му преди 4 години бе отнета, в резултат на което, имаме един загубен мандат. Имаме 4 пропилени и загубени години за развитието на Благоевград и общината. Убеден съм Владимир Елезов ще бъде по-добрият и по-успешният кмет, какъвто Благоевград заслужава", заяви Първанов.

"Владимир Елезов е един завършен кмет и оттук нататък остава гражданите и избирателите да му се доверят, защото съм сигурен, че той ще реализира програмата си, която е най-добре обмислената и ресурсно осигурена. Този път Благоевград няма право на грешки”, заяви Първанов.