Хандбалният Добруджа открива сезона в събота с мач срещу Левски
Хандбалният Добруджа открива сезона в събота с мач срещу Левски / Дарик Добрич - архив

Хандбалистите на „Добруджа Сплендид” ще бъдат домакини на отбора на „Левски” /гр.Левски/ в първия кръг от новото хандбално първенство. Мачът е от 15 часа в събота, 3 октомври, в зала „Русалка”. Входът е свободен.

Преди началото на шампионата добричкият тим зае второ място в престижния международен турнир по хандбал „Тодор Хънков”, припомни ст.треньорът и президент на клуба Георги Андреев. За новото първенство са картотекирани са 22-ма състезатели, голяма част от тях са юноши на Добруджа.

Три са новите попълнения. Веселин Станков преди няколко сезона е играл в Добруджа, след това 2 години е бил във Франция, а после - в Спартак Варна. Живко Георгиев и Станислав Добрев /бивш национал/ също идват от Спартак.

В отбора след един сезон във Варна се завръща и Марин Сарандев, който  е състезател на Добруджа.

Целите ни за новия сезон, както и при предишните, са финал за шампионата и за Купата на България, каза Андреев. По думите му тази година конкуренция на Добруджа ще бъдат отборите на „Левски” София, Локомотив Горна Оряховица - привлякъл голяма част от младежките национали, варненските Спартак и Локомотив и последният шампион - бургаският Фрегата.

Джошкун Якубов е контузен и няма да вземе участие в първия мач, други проблеми в основния състав няма, допълни Андреев.

За поредна единадесета година Добруджа ще участват в евротурнирите, което е своеобразен рекорд за колективните спортове в България. Затова отборът има висок коефициент и е сред поставените отбори. Тази есен Добруджа започва участие в третия кръг на евротурнирите, като съперник ще бъде победителят от срещата  Кастриоти Косово и Раднички Крагуевац, Сърбия. Първият мач на добричлии е на 20 ноември.