Преслава сама избра да напусне Къщата на VIP Brother
Преслава сама избра да напусне Къщата на VIP Brother / снимка: Нова телевизия

След провалената седмична мисия, складът на Съквартирантите е празен. Оказа се, че Катя и Здравко имат привилегията да разполагат със собствени продукти, уговорени с предварителен договор. След като изпълнителите от „Ритон” разбраха, че нямат право да делят храната си с останалите, те взеха единодушно решение в знак на солидарност да се откажат доброволно от продуктите.

Поради минималния бюджет, Съквартирантите готвят по предварителна заявка и точно установен брой порции. Кичка приготви спагети, но се оказа, че те са недостатъчни за всички. Люси, на който му беше сипана солидна порция паста, но предварително е заявил, че иска и за него, почувства вина от създалата се ситуация.

Той реагира бурно, заявявайки, че измислената система е неправилна и всички трябва да ядат еднакво, а не чрез индивидуални менюта. „Театърът ти е малко изкуствен и неуспешен”, изсмя му се Иво.

Непосредствено преди предстоящите номинации, Деян, Светлана и Преслава с недомлъвки и намеци се опитаха да се уговорят как ще гласуват. Това беше счетено за грубо погазване на правилата на Big Brother и за проява на недвусмислена конспирация. Големият Брат беше принуден да накаже сурово Съквартирантите, като им отнеме в аванс 20% от седмичния бюджет. С какви пари ще разполагат обаче, ще зависи от успеха на новата им седмична им мисия.

Преслава понася трудно сложните взаимоотношения в Къщата и всячески страни от скандалите. Поп-фолк звездата призна, че й е много трудно да номинира, тъй като няма нито един Съквартирант, който да се държи зле с нея. Преслава осъзна, че все повече се затруднява да участва в шоуто и накрая взе решение да напусне Къщата по собствено желание.

„Не се вписвам в правилата на играта и не мога да се справя с всички”, аргументира се звездата. Big Brother взе решение да уважи молбата й, а повечето от Съквартирантите останаха видимо шокирани от новината.

Днес се проведоха третите за сезона номинации. Имунитет получиха новодошлите звезди Кристина и Катрин, както и Гъмов, който получи щита на SDI, даден му от Джорджано. Извънредните събития в Къщата доведоха до решение от страна на Big Brother - защита от номинация да получат още две дами - Моника и Луна, които бяха основна тема на конспиративните разговори в Къщата.

Всички Съквартиранти без Преслава дадоха своя глас. Заплашени от изгонване са Иво, Кичка, Джино, Люси и Деян.

В края на живото предаване фолк сензацията Преслава напусна завинаги Big Brother по свое собствено желание. Тя беше и първата звезда, изпратена с аплодисменти от Съквартирантите, а след нейното излизане Къщата потъна в мълчание.

През Ники Кънчев Преслава призна, че е свикнала много с всички Съквартиранти, обикнала е някои от тях и те ще й липсват много. Тя разкри, че за нея VIP Brother е била страхотна емоция. За свой фаворит певицата посочи Гъмов, тъй като го е харесала най-много.

Актуални новини от предаването следете на сайта vipbrother.novatv.bg, на официалната страница на VIP Brother във Facebook. Видеа с най-добрите моменти от изданията на шоуто досега ви очакват в официалния канал във Vbox7.com.