Тридневна латино фиеста завладява Пловдив
Тридневна латино фиеста завладява Пловдив / netinfo

За първи път в Пловдив се провежда Международен фестивал за латино танци- PLOVDIV INTERNATIONAL DANCE FEST. Световноизвестни танцьори от чужбина идват специално за тридневната фиеста в град Пловдив. От 25 до 27 септември пловдивчани и гости на града ще видят бляскави изпълнения на едни от най-престижните и световни артисти в сферата на латино танците. Уроци по салса, кизомба, бачата и партита са част от танцовото събитие.

Един от престижните артисти на световно ниво е Francisco Vazquez - един от тримата братя, който въвежда и популяризира танцовия стил LA. Създател и хореограф е на световноизвестната танцова група Los Rumberos, която е сред първите 5 танцови групи в света. Сред успехите му са и участия в хитовите танцови филми, като „Dance with me”. Tанцьор и хореограф е в редица музикални клипове, работил е с Дженифър Лопес, Марк Антъни и др. Участвал е в множество концерти редом с най-известните кубински изпълнители като Celia Cruz и Tito Puente

Школи от цяла България също са част от международния танцов формат. Домакините от Пловдив в лицето на Case de Baile, Salsa de Cuba, танцово студио Mariposa, Royce Dance Studio и други се включват в танцовата програма на фестивала. Български школи от София, Пловдив, Варна и Шумен ще предадат уменията си на любителите на латино танци по време на дневните уроци.

Събитието е част от културния календар и се организира от Fest Team съвместно с Dance Station, като част от инициативита Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Повече за програмата на фестивала и информация за уроците, които ще се проведат през почивните дни в Дома на културата "Борис Христов", може да намерите ТУК