Създават телевизор, който се навива на руло
Създават телевизор, който се навива на руло / снимка: Guliver/Getty Images

Компанията LG Electronics разработва базиран на органични светоизлъчващи диоди гъвкав телевизор, чийто дебют се предвижда да бъде през следващата година, пише Business Korea.

Очаква се устройството да бъде представено по време на Международното изложение за консуматорска електроника (ICES) в САЩ през януари следващата година. Масовото му производство обаче е въпрос на по-далечно бъдеще.

Компанията смята, че това е най-подходящият материал за създаване на екрани, които могат да се навиват на руло, тъй като не е необходимо осветяване от задната страна и може да се използва гъвкаво пластмасово дъно.

Въпреки че LG не дава категоричен отговор, експерти смятат, че навиващият се телевизор най-вероятно ще дебютира следващата година, допълва Фокус. Представител на бранша посочва, че "обикновено между разработката на екран и представянето на телевизор минава една година".

Тъй като компанията вече представи навиващ се дисплей, съществува голяма вероятност да покаже и навиващ се телевизор на ICES, изтъква специалистът.