Най-запомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ)
Най-запомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Прочутата развяваща се бяла рокля на Мерилин Монро от филма "Проклетите седем години" е на първо място в класация за най-запомнящите се моменти в модата, пише в. "Дейли експрес".

За тоалета са гласували 51 процента от участниците в допитване, направено от сайта Калейдоскоп за електронна търговия с дрехи.

Сцената, в която поток въздух от вентилационната решетка на нюйоркското метро повдига бялата плисирана пола на роклята на главната героиня във филма от 1955 г. на Били Уайлдър, превърна Мерилин Монро в секс символ.

СНИМКИ: „Голите" рокли на звездните дами

Найзапомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ)
netinfo

СНИМКИ: Най-дръзките тоалети на Майли Сайръс

Роклята, създадена от дизайнера Уилям Травила, през 2011 г. беше продадена на търг за внушителната сума от 4,6 милиона долара, припомня изданието.

СНИМКИ: Met Gala 2015 - най-голямото модно събитие в Ню Йорк

На второ място с 15 процента от гласовете на анкетираните е прочутото конусовидно бюстие на Мадона, проектирано от Жан-Пол Готие за турнето й "Blonde Ambition" през 1990 г.

Найзапомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ)
netinfo
Третото място участниците в допитването са отредили на прозрачната рокля Versace, с която певицата и актриса Дженифър Лопес се появи на наградите Грами през 2000 г.

Бионсе заложи на полугола рокля на Met Gala (СНИМКИ и ВИДЕО)

Найзапомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ)
netinfo
Челната тройка на най-емблематичните тоалети, изготвена след допитване сред мъже потребители на сайта, изглежда малко по-различно. На първо място е късата рокля с цветовете на британското знаме, носена от бившата спайска Гери Халиуел на наградите БРИТ през 1997 г. Следват развяващата се бяла рокля на Мерилин Монро и малката черна рокля на Одри Хепбърн от филма "Закуска в Тифани" (1961).

СНИМКИ: Риана прие полугола наградата "Модна икона"

Найзапомнящите се модни моменти в шоубизнеса (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА