12 кандидати за кмет на село Сотиря, 11 в село Чинтулово
12 кандидати за кмет на село Сотиря, 11 в село Чинтулово / Sofia Photo Agency, архив

Селата с най- много кандидати за кмет в община Сливен са Сотиря- 12 и Чинтулово – 11, пет са селата с  9 кандидати. Регистрираните кандидати за кмет на Сливен са 15. Населеното място с най- малко кандидати за кмет е Мечкарево – двама, по един от БСП и ГЕРБ,  това съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия в Сливен Стелли Стефанова.

В селата Бозаджии и Раково няма да се провеждат избори,  тъй като там жителите са под 100. Заличени са две регистрации за общински съветници и един кандидат за кмет.

Всички основни политически партии имат свои кандидати, както и няколко местни коалиции. За втори мандат от БСП се кандидатира досегашния кмет на Сливен Кольо Милев. Йордан Лечков е кандидатът за кмет на Движение „Обединени региони“. В кметската надпревара се включват още Даниел Петров, Мартин Славов, Доброслав Иванов, Красимир Кръстев. Двама  политически лидери се кандидатират за кметския пост в Сливен. Това са председателят на Атака – Сливен Димитър Димов и председателят на ДПС Мустафа Мустафов. ПП ГЕРБ издига икономиста Стефан Радев.

Хората, които искат да избират кмет на общината, кмет на населено място и общински съветници трябва да подадат заявление за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес до 10 октомври.

Говорителят на ОИК – Сливен уточни, че на 25 октомври ще се гласува и за национален референдум. За националния референдум ще се гласува по постоянен адрес и се издава удостоверение за гласуване на определено място в определения срок.