Отложиха делото за пребитите старци от с. Малко Градище
Отложиха делото за пребитите старци от с. Малко Градище / netinfo

Жертвите на жесток побой и грабеж Мавруда и Боньо от с. Малко Градище днес за първи път се срещнаха очи в очи с нападателите си в Хасковския окръжен съд. В залата те дойдоха заедно със своите близки. Обвиняеми са свиленградчаните Васил Атанасов (31 г.), Стойчо Огнянов (24 г.) и Георги Георгиев (44 г.).

Съдът днес не даде ход на делото, защото юристката Анастасия Йорданова отказа да защитава Стойчо Огнянов. Писмените й мотиви са, че има разминавания с клиента си за защитната линия. Той бил готов на съкратено съдебно следствие, защото признавал вината си. Съучастникът му Иван Георгиев също. Двамата обаче твърдят, че Васил Атанасов няма нищо общо със случая.
След отлагане на заседанието адвокат Васил Лазов поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена с аргумента, че обвиненията срещу него се крепят само на показанията на таен свидетел, сочен от Огнянов и Георгиев като техен съучастник. От ДНК-експертиза ставало ясно, че не са открити следи от Васил. Съдия Боряна Бончева обаче счете, че не са налице нови обстоятелства и факти, за да бъде пуснат от ареста.

На 3 срещу 4 ноември трима маскирани, след като изкъртили входната врата, нахлули в дома на старците, които били изненадани в съня им. Престъпниците са им нанесли жесток побой, за да кажат къде имат скрити пари, като възрастните хора били заплашвани и с моторна резачка. Тримата нападатели са задигнала 2 200 лева, а едва след 8 часа баба Мавруда успяла да допълзи до съседка и подали сигнал за помощ на тел. 112.