Студент от Техническия университет в Пловдив е в неизвестност вече пети ден. Момчето изчезнало броени дни, след като се върнало от бригада в САЩ. Близките му нямат обяснение за случилото се, съобщава Нова телевизия.

Студент изчезна безследно в Пловдив, брат му търси помощ

В САЩ двайсетгодишният Момчил Семерджиев работил като спасител в градче около Вашингтон. Преди броени дни той се прибрал в Пловдив. Разказал на брат си, че е доволен от парите, които е изкарал по време на студентската бригада.

„Беше в приповдигнато настроение. Беше щастлив, че се връща вкъщи и ще види познатите и приятелите си", разказа брат му, Явор. За да отпразнуват завръщането му, Момчил събрал приятелите си вкъщи. След полунощ се качили на Альоша и всеки тръгнал да се прибира.

„Към 01:00 - 01:30 ч. получих обаждане от него, че е пред вкъщи и трябва да му пусна ключовете, защото той нямал в него. Аз тогава не бях вкъщи и му казах, че след около 15-20 минути ще се прибера и трябва или да ме изчака, или да звънне на нашите родители, които са си вкъщи. След като се прибрах след 20 минути, него го нямаше", обясни Явор.

Близките на момчето решили, че той е отишъл да спи при приятел, затова и не го потърсили същата вечер. На следващият ден обаче телефонът на Момчил вече бил изключен. Така вече пети ден, няма и следа от него. Обявен е за общодържавно издирване.

„На всички негови познати съм звъннал. Прегледал съм от лаптопа му дали не е писал да се разбират нещо да излизат, няма нищо. Разлепихме постери из целия град", разказа Явор.

Близките му изключват възможността да е бил нападнат заради пари. Доларите, спечелени от бригадата в САЩ, не били у него. Семейството се надява полицията да открие момчето.

Източник: Novanews.bg