Нов арест за жестокото убийство на малката Ани в Гърция
Нов арест за жестокото убийство на малката Ани в Гърция / netinfo

Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info.

Според източници, на които се позовава изданието, неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от резултатите от изследването на откритите в апартамента улики, така и от противоречията в показанията му.

Същите източници посочват, че присъствието на Николай в квартирата на Станислав в деня на убийството се доказва категорично от наличието на негов биологичен материал върху предмети, които са били използвани за укриването на трупа. Сред тях е и отпечатък от пръста му върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на детето от стените, пода и мебелите, пише в. „24 часа”.

Бащата на 4-годишната Ани отрича да е убивал дъщеря си

В първоначалните си показания пред гръцките съдебни власти, които предоставил на гръцко-българската граница, Николай категорично отрекъл твърденията на родителите на Ани, че знае всички подробности около смъртта на детето, както и че се опитал да се възползва от това, като изнудвал Станислав Бакърджиев за пари.

Това заявил по време на допълнителните си показания бащата на Ани. Станислав Бакърджиев разказал пред следователката в Атина, че 30-годишният Николай му поискал пари, за да откупи мълчанието му. Същото заяви от затвора в Елеонас край Тива и майката на Ани - Димитрина Борисова.

Николай бе призован да даде допълнителни показания по случая с убийството, но не се яви пред гръцкия следовател, вследствие на което гръцките съдебни власти изпратиха искане той да даде писмени показания до Районната прокуратура в Габрово.

Български гражданин може да е съучастник в убийството на 4-годишната Ани

Днес гръцкият таблоид Espresso публикува отговорите, които той е дал на изпратените от гръцките разследващи въпроси. Документът на Районната прокуратура в Габрово е с дата 23 юни 2015 г., а преводът му на гръцки език е препратен и до органа за съдебно сътрудничество на Европейския съюз Eurojust.

В допълнителните си показания свидетелят попада в противоречия не само в сравнение с показанията на уличения за убиец на детето Станислав Бакърджиев, но и със собствените си първоначални показания, посочва гръцкото издание. Николай (Назиф) отхвърля напълно версията на бащата на момиченцето, според която двамата са открили мъртвата Ани заедно.