АПИ: Без задръствания по „Струма във вторник
АПИ: Без задръствания по „Струма във вторник / снимка: DarikNews.bg, архив

Прибиращите се във вторник от Гърция по магистрала „Струма" няма да се натъкнат на километричните задръствания, както в събота. Това заяви пред „Труд" шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

„Във вторник пропускателният режим на ГКПП-Кулата в посока към България ще е такъв, че ще пропуска ограничено количество превозни средства, така че да няма натрупвания.

Опасност евентуално има при Сандански, където движението от магистралата влиза в двулентов път, но задръствания като в събота едва ли ще има", каза Лазаров. При Владая пък ще има две ленти в посока към столицата през целия ден във вторник, което също ще облекчи движението.

Според него километричните натрупвания на коли в събота преди Дупница са се образували, защото магистралата там навлиза в двулентов път и огромният трафик, идващ от София, няма как да мине наведнъж. Освен това някои шофьори са навлезли без разрешение в построения вече нов участък на аутобана и при излизането от него са създали допълнителни затруднения.

„Проблемът ще изчезне, чак когато пуснем за движение този участък в края на октомври", смята Лазаров.

При задръстванията в събота десетте километра между разклона за Радомир и Дупница се изминаваха за около 4 часа, оплакаха се пътуващи към Гърция.