Пламен Стоилов и Венета Недева откриха спортна и детска площадка в Хотанца
Пламен Стоилов и Венета Недева откриха спортна и детска площадка в Хотанца / netinfo

Кът за отдих, спортна площадка и детски съоръжения бяха официално открити днес от кмета на Община Русе  Пламен Стоилов и кмета на Хотанца Венета Недева.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Даниела Шилкова и Наталия Кръстева, кметове на населени места и общински съветници. Лентата при откриването прерязаха кметът Стоилов, кметът Недева и председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян. Съоръженията са на стойност 8 000 лева, а средствата са осигурени по Програмата за малките населени места.

Водосвет за здраве отслужи отец Деян, а за празничната програма се погрижиха деца от селото, пременени в народни носии.

Венета Недева благодари на кмета Стоилов и на неговия екип за новата придобивка за Хотанца, както и на децата и жителите на селото, които с доброволен труд са помогнали за реализирането на проекта.

 

Стоилов заяви, че за първа година се реализира програмата за населените места. Догодина тези средства ще бъдат удвоени. „Щастлив съм, че виждам толкова деца и усмихнати хора. Искаме да направим така, че не само в Русе, но и в селата промяната да е видима“, заяви още кметът Пламен Стоилов.