Първият  учебен ден в община Болярово
Първият учебен ден в община Болярово / Общински пресцентър Болярово

Двадесет и един първокласници за първи път прекрачиха училищния праг в СОУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово, посрещнати от своята първа учителка Мария Тодорова. Те рецитираха стихотворения и пяха песнички, заедно с по-големите каки и батковци от пети клас, които ги поведоха по пътя към тяхната първа класна стая.

Гости на тържеството бяха кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” София Минева и специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова. Приветствие към ученици, родители и гости отправи директорът на училището Васил Гаджуров. Кметът Христо Христов подари на всяко дете книжка с приказки и за всички – часовник  с името на родния град, който да напомня за учебните часове и минутите за весели игри в междучасието.

Първият учебен звънец прозвуча и в основно училище „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово. Там дванадесетте първокласници поздравиха всички родители и гости със своите първи стихотворения и песнички. С началото на учебната година поздрави всички присъстващи директорът на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев. Кметът на общината  Христо Христов обяви, че през тази учебна година ще започне цялостен ремонт на училището, което ще подобри материалната база и ще благоприятства за по-добри условия на обучение. Също така, децата и от двете училища ще бъдат подпомогнати със средства за купуване на дрехи или най-необходимото за всеки ученик. И тук първокласницзите полуциха като подарък от общината книжка, а учителката ми Дянка Андонова - часовник с името на община Болярово за класната стая.

Началото на новата учебна година отбелязаха и най-малките в община Болярово – децата от ЦДГ „Здравец”.