Съществуват мистични места у нас, на които можем да получим изцеление или да сбъднем мечтите си. За тях свидетелстват много хора, които са намерили разрешение на проблемите си.

Седемте рилски езера

Около 7-те рилски езера започва да се пълни с народ още в началото на месец август. На 19-август се изпълнява свещения танц Паневритмия.

Кован Кая

Около паметниците на траките има една голяма мистерия-за какво са служили. Най-разпространена е версията, че са съхранявали урни с пепелта на починали видни траки.

Бегликташ

Тук ще видите брачното ложе, каменният трон, слънчевият часовник, свещенната пещера-тайнствени места за мистични ритуали на траките.

Татул

Светилището на Орфей край село Татул е запазило енергиите на миналото. Там са се извършвали многобройни жертвоприношения.

Белинташ

Стрелките на компасите полудяват от магнетичните сили там. Хората, които посещават месността споделят странни преживявания.

Златолист

Село Златолист е свързано с пророчицата Преподобна Стойна. Разказва се, че веднъж един човек заварил жена да се моли в храма. Тя се носела на известно разстояние над пода.

Рупите

Ванга твърдяла, че Рупите са място с много силна енергия. Затова е избрала тук да приема хилядите хора, идващи при нея за помощ.