ОДЗ Светулка откри нова яслена група
ОДЗ Светулка откри нова яслена група / netinfo

Нова яслена група бе открита в шуменското Обединено детско заведение „Светулка". Новата група ще обучава 21 деца и реално ще започне своята работа от първия учебен ден - 15 септември. В най-голямото детско заведение в момента се обучават 357 деца.
Това е втората такава яслена група в ОДЗ „Светулка", първата такава бе открита преди 2 години.

ОДЗ "Светулка" откри нова яслена група
netinfo

„Една яслена група нямаше как да удовлетвори нуждите на кв. „Боян Българанов", така че към днешна дата мисля, че напълно удовлетворяваме нуждите на квартала", поясни директорът на ОДЗ „Светулка" Надежда Минчева. Тя заяви още, че днес е щастлив ден за детското заведение и изказа благодарности към Община Шумен.

На церемонията по откриването на новата група присъстваха зам.-кметовете по образование и социална политика на Шумен Живка Тонева и Седат Кадир, както и много родители, и приятели на ОДЗ „Светулка".

ОДЗ "Светулка" откри нова яслена група
netinfo

„Пожелавам от сърце на целия екип и на най-малките да растат здрави, да се обучават така както има в традициите си шуменското образование и новата учебна година да е успешна", заяви в словото си Живка Тонева, която подчерта и усилията на местната администрация да създава и предоставя най-добрите условия за обучение на най-малките шуменци.