Здравейте, аз съм Иво Танев.

От София съм, на 49 години.

Доста отдавна се занимавам с музика, с телевизия. По времето на „Треска за злато" раздадохме над 20 милиона лева и хората като че ли ме отъждествяват и до ден днешен с техния късмет.

Животът е много, много интересен. Навремето, през 1991-ва година, за да прехранвам семейството си, се наложи да изляза в подлеза на НДК за близо година като уличен музикант. И тогава записахме абсолютно на майтап „100 марки". И какво се оказа? Изведнъж тази песен се превърна в моя емблема! Абсолютен майтап! Тогава казах и на журналистите това нещо, но нито един от тях не написа истината. Те веднага почнаха: „Тенор запя чалга". Това са глупости! Това беше шега от моя страна!

Българинът е много склонен моментално да анатемоса, да сложи печат: „Този е поп-фолк!" , „Това е чалга!"... Да накажем някого, да го наречем по някакъв начин.

Не обичам да ме титулуват - бизнесмен, шоумен, продуцент... Човек с качества и възможности никога не парадира по просташки начин с това. Знам, че и в момента има хора, които ще си кажат: „Тоя пък сега какво се прави на интересен?" и когато се срещнем на живо, се изненадват: „А, ама ти си бил готин!"

При мен има едно чувство за справедливост, и то доста развито. Затова може би, когато на няколко пъти ме поканиха да вляза в политиката, аз отказах - не е моето място там. Много се краде! Тези, които са на високите етажи... Това е квалифицирано, това е обучено... Според мен на входа на Народното събрание трябва да пише „Тук е така".

Аз никога не съм искал да бъда богаташ, никога не съм искал да бъда баровец. Винаги съм минавал по трудния път. Прекият път никога не е бил за мен. Аз си отстоявам принципите. Колкото и прости и човешки да са, са си мои.

Държа много на това, хората да се съобразяват с това, че не са сами. Да не правят това на другите, което не искат да правят на тях. Когато видя нещо драстично, някой, който прави напук, на инат на хората, няма как да не му го кажа.

Аз съм имал драстичен случай, в който излизам от асансьор в една висока сграда. Вътре имаше две жени и им казвам: „Приятен ден!". Преди да се затвори вратата, едната казва: „Тоя пък какво иска?!" Разбирате ли, аз веднага отварям вратата и казвам: „Госпожо, нищо не искам от Вас! Аз Ви пожелах приятен ден, но Вие сте толкова проста, че не ме разбрахте!" Ето на такива хора аз не мога да им спестя истината.

Влизам в Къщата на VIP Brother. Защо го правя ли? Ами искам да видя какво е от другата страна, да видя какво е вътре. Защото аз съм бил много от позицията на тези, които „ляляме" отвънка, които коментираме, които взимаме отношение, които знаем много. Но едно е да си отвънка, друго е да си вътре в Къщата. Аз влизам вътре, за да търся приятели. Пък който не иска да бъдем приятели, защо трябва да бъдем врагове?

Актуални новини от предаването следете на сайта vipbrother.novatv.bg, на официалната страница на VIP Brother във Facebook. Видеа с най-добрите моменти от изданията на шоуто досега ви очакват в официалния канал във Vbox7.com.