Убийството в центъра на София може да е заснето от охранителни камери?
Убийството в центъра на София може да е заснето от охранителни камери? / снимка: БГНЕС

Охранителни камери вероятно са заснели тежките криминални престъпления, които станаха малко преди 13.00 ч. в централната част на София.

Убийството на арабския гражданин, което стана на 50 м от „Женския пазар” на пресечките на улиците „Цар Симеон” и „Княз Борис I”, най-вероятно е заснето от камерите на магазин. Трупът на чужденеца е на по-малко от два метра от охранителната камера. В момента полицията установява дали камерите са записвали в момента на престъплението.

Инцидентът на ул. „Екзарх Йосиф” пред Синагогата, при който по първоначална информация, има двама пострадали най-вероятно е заснет от охранителните камери на намиращия се в непосредствена близост Национален институт по правосъдието, който се охранява от служители на „Съдебна охрана” при Министерство на правосъдието.

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на младия мъж.

Малко преди 13.00 ч. в центъра на София бе намерен убит имигрант от арабски произход. По първоначална информация мъжът е бил преследван и наръган с нож. Починал е на място. Малко по-късно пред входа на Синагогата са били наръгани още две лица от арабски произход, които са откарани в болница.

Източник: БГНЕС