Костадин Костадинов: Като кмет няма да допусна нелегални имигранти във Варна
Костадин Костадинов: Като кмет няма да допусна нелегални имигранти във Варна / снимка: Дарик Варна

Ако на Морска гара пристигнат два кораба с по 1000 нелегални имигранти, няма кой да ги спре, за да нахлуят във Варна. В резултат в града ще настъпи хаос, беззаконие и безпорядък. Това мнение изрази кандидатът за кмет на Варна Костадин Костадинов, издигнат от движение "Възраждане" и подкрепен от Атака.

Според Костадинов се подценява фактът, че Варна е граничен град и има възможност от такава ситуация. При подобно нахлуване в града правителството ще бъде задължено да остави нелегалните имигранти на територията на страната, и дори във Варна, изрази притеснение Костадинов.

„Това аз като кмет няма да го допусна. И не само, че няма да го допусна. Още отсега изразявам категоричното си несъгласие, като гражданин на страната, някой да решава вместо нас, които сме суверенът на България", заяви кандидатът за кмет на Варна. Той изрази възмущение, че правителство се държи като колониална администрация, която зависи от своите началници.

„Поради тази причина, стана ли кмет, няма да допусна нито един имигрант да бъде настанен на територията на нашата община, било то в общински или държавни места за настаняване", категоричен бе той.

По смисъла на родното законодателство нелегалните имигранти са престъпници, защото нелегалното преминаване на границата е престъпление, за което се лежи до 4 години, според Наказателния кодекс, изтъкна Костадинов и заяви: „Престъпници на територията на нашия град и нашата община аз няма да толерирам".

Ако в един момент маршрутът през Македония и Сърбия бъде спрян, и при условие, че на сухопътната ни граница с Турция се доизгражда стена, в един момент ще се окаже, че пътят през морето е най-удобният, смята лидерът на движение "Възраждане". Според него България няма готовност за голям поток от нелегални имигранти и може да бъде дестабилизирана само за една седмица. Ако с тези темпове на нахлуване, които се виждат в момента в Европа, продължат нещата няколко месеца, демографската ситуация в България ще се преобърна в рамките на една година.

Костадин Костадинов се обяви против предложението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за задължително квотно разпределение на нелегални имигранти на територията на държавите членки на Европейския съюз. Според все още неофициалното предложение на ЕК страната ни ще получи първоначално, като квотен принцип, 2200 нелегални имигранти, които са пристигнали вече в Западна Европа. Освен това страната ни ще бъде задължена да задържи на своя територия тези, които вече са пристигнали, плюс тези, които тепърва ще пристигнат, сподели още лидерът на "Възраждане".