Унгарската операторка Петра Ласло, която спъна един сирийски бежанец с детето си в ръце недалеч от сръбската граница, заяви, че в този момент нещо се е случило с нея. „Не мога да повярвам, че го направих", казва още тя пред вестник "Маджар Немзет". Ласло, която веднага бе уволнена от телевизията N1TV е готова да поеме цялата отговорност за инцидента.

ТВ операторка спъна нарочно мигрант с дете на ръце (ВИДЕО)

"Аз бях с включена камера в момента, когато няколкостотин бежанци пробиха полицейския кордон. Един от тях се насочи към мен и аз се уплаших. В този момент нещо прещрака у мен... реших, че съм нападната и трябва да се защитя. Много е трудно да се вземат правилни решения, когато хората са в паника", каза още Петра Ласло. Тя подчертава, че не е расистка, а една млада безработна майка с малко дете.

Вчера прокуратурата започна разследване срещу Петра Ласло.

Сваленият на земята от Петра сирийски бежанец се казва Осама ал Абди ал Махсен. Той е бил треньор на футболния отбор от първа дивизия "Ал Фотува" в сирийския град Деир Езор. Според сирийските бежански организации той е бил отвлечен от "Ислямска държава" и е бил жестоко измъчван. Преди това е бил малтретиран и от режима на Башар Асад.

Източник: БГНЕС