Списанието на ИД нарече „грешници” мюсюлманите, бягащи в Европа
Списанието на ИД нарече „грешници” мюсюлманите, бягащи в Европа / Thinkstock/Getty Images

Сирийците и либийците, бягащи в Европа, извършват грях, защото излагат децата си на атеизъм, наркотици, алкохол и сексуална разпуснатост, пише списание „Дабик”, което се издава от групировката „Ислямска държава”, предаде Ройтерс.

„За съжаление някои сирийци и либийци са готови да рискуват живота и душите на децата си по време на опасното пътуване към земите на водещите война кръстоносци, управлявани от законите на атеизма и неприличието”, се казва в статията.

Списанието предупреждава, че напускането на управляваната от „Ислямска държава” територия е голям грях, защото е „преход към безверие” и създава опасност децата и внуците на бягащите да изоставят исляма „в полза на християнството, атеизма или либерализма”.

Освен това миграцията към християнски земи излага децата и внуците на мигрантите „на постоянната заплаха от разврат, содомия, наркотици и алкохол”.

Дори да не изпаднат в грях, ще забравят езика на Корана. Това ще затрудни връщането им към мюсюлманската религия, предупреждава „Ислямска държава”.

Източник: БТА