Певица от Русе представя България в „Детска Евровизия 2015“, разградските представители – в топ 10
Певица от Русе представя България в „Детска Евровизия 2015“, разградските представители – в топ 10 / netinfo

12-годишната Габриела Йорданова от Русе ще е представител на България в тазгодишното издание на „Детска Евровизия“, което ще се проведе в София през есента. Това решиха жури и публика в националната селекция за музикалния конкурс.

Двамата представители на Разград влязоха в топ 10 на финала, но не събраха достатъчно гласове, за да спечелят надпреварата.

На девето място бе класирана възпитаничката на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца Андрея Начева, която се представи с „We are the champions“ на „Куин“. За уникалното си изпълнение тя получи от журито 7 от точки и 3 от публиката. Общо 10 точки имаха още двама млади певци, но те се класираха по-напред заради по-висок зрителски вот.

На десета позиция остана възпитаникът на Марияна и Иванна Дучеви Павел Матеев. Той се представи с песен на Марио Франгулис. За изпълнението си получи 2 точки от журито и 4 от публиката.

Другата възпитаничка на разградчанката Свилена Дечева – 10-годишната Симона Иванова от Свищов – бе класирана на пето място.