Магаренцето Дъги се мисли за куче (СНИМКИ)
Магаренцето Дъги се мисли за куче (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Тригодишното минимагаренце Дъги има пълен достъп до къщата на стопаните си и от всичко най-много обича да го водят на разходка, да го гушкат и да гледа тенис, съобщи в. "Дейли мейл".

Дъги живее с Кат и Том Стокбридж във ферма в Йоркшир и много обича тяхната компания. Той е отгледа близо до хора и когато го взимат на 8-месечна възраст, те решават да запазят това.

"Той се държи повече като куче, отколкото като магаре. Много обича човек да му обръща внимание", казва Кат, която управлява театрална компания.

Кат получава Дъги за подарък за 50-годишнината си. Правят му навес в дъното на градината. Тъй като френските им прозорци обикновено са отворени, Дъги скоро започва да ги навестява в къщата. Там помага на Том да пише, или на Кал да прави вечерята.

Никога обаче не взима храна без да го поканят, дори на плота да има ябълка или морков. Търси само внимание - да го почешат или прегърнат.

Той се е сприятелил с другите им животни. С кучето Гриф, което на ръст е почти колкото минимагаренцето, обикновено ходят на разходка. Ако не го вземат, Дъги много се сърди.

Източник: БТА