Тежка катастрофа отне живота на две деца
Тежка катастрофа отне живота на две деца / снимка: Dariknews.bg, архив

Две деца - момиче на 14 години и момче на 18 години, са загинали при катастрофа по пътя за Ямбол преди разклона за село Камен, съобщиха от сливенската полиция.

В 21.19 часа снощи на спешния телефон 112 е получен сигнал за катастрофа. Изпратените на място полицаи са установили, че автомобил "Пежо 307", управляван от 19-годишен тийнейджър от Ямбол, след като е изгубил управление на автомобила, се е преобърнал в канавката извън пътното платно.

Жертвите на катастрофата са двете деца, возили се на задна седалка. Момчето е било откарано в тежко състояние с травми на главата, гърдите и корема в сливенската болница, където е починало 15 минути след настаняването в реанимация.

Водачът и возещото се на предна седалка 16-годишно момиче са получили леки наранявания, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол е отрицателна.

Трима души са загинали, а 28 са ранени при 20 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през последното денонощие. В района на София са станали 56 леки катастрофи и едно тежко пътнотранспортно произшествие, при което има един ранен.

Други новини от Сливен