Джони Деп се пошегува, че е изял кучетата си
Джони Деп се пошегува, че е изял кучетата си / снимка: БГНЕС, архив

Актьорът Джони Деп, който през настоящия уикенд се намира във Венеция, се пошегува, че е "убил и изял" кучетата си, попаднали в центъра на скорошен скандал. Същевременно адвокатите на съпругата му, актрисата Амбър Хърд, се готвят да я защитават, след като срещу нея бяха повдигнати обвинения в Австралия, предаде ДПА.

През юли Австралия повдигна официално обвинение срещу Амбър Хърд за това, че е внесла нелегално в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. Актрисата беше обвинена също, че е представила фалшив документ.

Максималното наказание по първото обвинение е 10 години затвор и глоба от 102 000 австралийски долара (75 000 щатски долара), а по второто - до 1 година затвор и глоба от 10 200 австралийски долара.

Амбър Хърд трябва да се яви в съд в щата Куинсланд на 7 септември. Остава неясно защо само тя е обвиняема, както и дали ще се яви лично в съдебната зала. Актрисата също се намира във Венеция, където през уикенда на кинофестивала бяха представени филми с нейно и с участието на съпруга й.

Джони Деп снимаше в Австралия петия филм от поредицата "Карибски пирати", когато скандалът избухна в края на месец май. Австралийците са много стриктни по отношение на карантинните мерки, налагани на животните, пристигащи от чужбина, тъй като те могат да разпространят опасни болести.

Министърът на селското стопанство Барнаби Джойс тогава се впусна в остра кампания срещу холивудските звезди. "Крайно време е Пистъл и Бу да си "обират крушите" и да си ходят в САЩ!", заяви той, като заплаши звездните питомци с евтаназия.

На пресконференция във Венеция Джони Деп се е пошегувал, че е "убил и изял" кучетата си по заповед на "един потен мъж от Австралия", вероятно визирайки Джойс.

Източник: БТА