Борисов: Който иска, да ходи на предсрочни избори
Борисов: Който иска, да ходи на предсрочни избори / снимка: БГНЕС, архив
Борисов: Който иска, да ходи на предсрочни избори
81560
Борисов: Който иска, да ходи на предсрочни избори
  • Борисов: Който иска, да ходи на предсрочни избори

"Който иска да ходи на предсрочни избори - да ходи".

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Габрово изявленията на представители на Реформаторския блок, че се отива към предсрочни избори след местния вот.

Борисов припомни опитите през миналата година, когато управляваше кабинета на Пламен Орешарски, да се спрат част от средствата за големи инфраструктури проекти.

"Сега Габрово нямаше да има нито асфалт, нито пречиствателна станция за мръсните води и Янтра да е чиста, нито пък питейната вода щеше да е такава, че да си отвориш чешмата и да пиеш от нея. Видяхте какво стана - събориха КТБ, милиарди отидоха да се погасят вземанията на вложителите и се увеличи дефицитът. А сега всичко работи.
И аз бях нервен, когато искаха да променят плоския данък или не влязоха в пленарна зала да ми подкрепят закон, с който да вървят европейските фондовете", добави Борисов.

По думите му в една по-сложна коалиция е необходимо повече търпение, повече толерантност и разговори:

"Вчера успокоих г-жа Кунева, днес на Москов съм му казал, че заедно ще свършим нещата. От ГЕРБ считат, че някои неща в неговия закон могат да се направят по по-добър начин. Убеден съм, че Москов е прав и ще убедя групата на ГЕРБ да го подкрепим. Дал съм му дума и всичко, което предлага, ще се приеме", каза още премиерът.

По отношение на проблема с бежанците, Борисов коментира, че България се справя адекватно:

"Понеже се чудят кого да ударят БСП, за да ги забележат, трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ. Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем „Гранична полиция" и аз да отида на границата с една пушка и да пазя".

Бойко Борисов откри в Габрово завършените обекти по проекта Воден цикъл, в които са вложени над 123 млн. лв.