Изграждат нова площадка за  фитнес в Централен
Изграждат нова площадка за фитнес в Централен / netinfo

Първа копка на нова фитнес площадка направиха днес кметът на район „Централен” Георги Титюков, заместник-кметовете Борислав Стаматов и Октай Чалъшкан и общинският съветник Едуард Сарафян. В зелената площ до бул. „Свобода” в непосредствена близост до спортната площадка ще бъде отредено място, където пловдивчани ще могат да правят гимнастика на открито.

„Това е петият поред фитнес в район „Централен”. Той е едно добро допълнение, което правим за пловдивчани към вече обособената спортна зона”, заяви Георги Титюков.

Общата стойност на строителните и монтажни дейности е 28 991 лева и включва подготовка на терена, полагане на 104 кв. м. ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи, доставка и монтаж на стрийт фитнес конфигурация, съоръжение тип лост за набиране, успоредка, стойка за лицеви опори, мултифункционална пейка, съобщи още районният кмет.

За да може фитнес площадката да бъде използвана и в по-късните часове на деня ще бъде обезпечена с осветителен стълб. Районният кмет изрази надежда, че срокът за изграждане на фитнес площадката, който е 30 дни, ще бъде спазен.

В близките дни предстои да бъде преасфалтирана ул. „Христо Г. Данов” в участъка от ул. „Бетовен” до бул. „Руски”. Ще бъде поставено осветление на по-тъмните участъци, както и на продължението на ул. „4-ти януари” на стойност 6 000 лева, обобщи накрая кметът на район „Централен” Георги Титюков.