Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочен вот
Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочен вот / dariknews.archive

„Смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори".

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски в предаването „Здравей, България" на Нова ТВ.
Изказването му идва, след като на вчерашното парламентарно заседание, антикорупционния закон, предложен от Министерския съвет беше бламиран.

„В парламента се осигури прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество", изтъкна депутатът, след като за законопроекта гласуваха ГЕРБ и РБ, БСП бяха против, а ПФ, АБВ, ДПС и "Атака" се въздържаха.

„Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та", заяви Зеленогорски.

Той изтъкна, че целта на Бюрото за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот.
В същото време депутатът изрази съмнение, дали има смисъл ДБГ да продължи участието си в правителството.
Още вчера от движението обявиха, че може да напуснат управляващата коалиция.

„Ще поставим въпроса пред Реформаторския блок. В понеделник е националният съвет", обясни Зеленогорски./vesti.bg/