Промяната – единственото постоянно нещо в живота ни
Промяната – единственото постоянно нещо в живота ни / Снимки: Pixabay.com
Мариана Стракова - "Постоянството на промяната"
81545
Мариана Стракова - "Постоянството на промяната"
  • Мариана Стракова - "Постоянството на промяната"

Промяната е единственото постоянно нещо в живота ни. Това е движението в нас и всичко около нас, а ежедневните избори, които правим, се отразяват на целия ни живот.  Това каза в ефира на Дарик йога преподавателят, автор и създател на сайта „Промени живота си“ и Център „Промяна“ в Пловдив Мариана Стракова.

По думите й, именно месец септември е времето за сериозни промени.

„С началото на есента всички активни процеси в природата се пренастройват навътре и това ни оказва влияние – от обърнати навън през лятото, изместваме вниманието си навътре към себе си“, обясни Мариана.

Именно затова е добре да поставим ново начало - да променим начина си на хранене, да вземем решение, което дълго сме отлагали, или просто да започнем да се грижим по-добре за себе си.

„Намеренията са първата крачка към вземането на решение, а решението от своя страна предначертава следващите ни действия по пътя към промяната“, обясни Мариана.

Промяната  единственото постоянно нещо в живота ни
netinfo

„Ние винаги сме режисьори на живота си и отношението си към него и никога не трябва да излизаме от тази роля.“

Според нея, всичко в живота ни е свързано с изборите, които правим, фокуса ни на внимание и личната ни интерпретация за нещата.

„Ако се чувствате напрегнати, замислете се с каква нагласа се събуждате сутрин и какъв е фокусът ви на внимание през деня. Ако е негативен – променете го! , съветва Мариана.

Тя отправи предизвикателство към слушателите на Дарик Радио, с което да оценим красотата на живота си и да направим избора да бъдем щастливи.

Какво е то, може да чуете в прикачения аудио-файл.

Промяната  единственото постоянно нещо в живота ни
netinfo