И Ивет Лалова грейна на Стената на спортната слава (СНИМКИ)
И Ивет Лалова грейна на Стената на спортната слава (СНИМКИ) / netinfo

Почти е готов осмият портрет на Стената с велики спортисти на България. Ивет Лалова е поредният голям български спортист, който намери място на стената, обявиха от местната патриотична организация "Възрожденци - Варна", които стоят зад проекта.

И Ивет Лалова грейна на Стената на спортната слава (СНИМКИ)
netinfo

Преди най-добрата ни лекоатлетка в последните години, на стената бяха изрисувани Дан Колов, Кубрат Пулев, Никола Петров, Станка Златева и Христо Проданов. През последния месец бяха добавени ликовете на Стефка Костадинова и капитан Георги Георгиев. Стената се намира под Аспаруховия мост, на влизане в "Аспарухово".

Вече се забелязва и надписът „Българи - юнаци", който ще допълва огромните портрети.

И Ивет Лалова грейна на Стената на спортната слава (СНИМКИ)
netinfo

„Надяваме се, че сте наясно, че с тази стена НЕ се изчерпват всички велики, български спортисти. Те са изключително много и ние няма как да изобразим всички, представяме Ви една скромна извадка. Разбираме, че всеки има лични предпочитания, но това, което виждате е това, което можем да ви предложим в случая. На някого ще му хареса, на друг - не. Но всеки заслужава уважение", отбелязват от "Възрожденци - Варна" във фейсбук страницата си.

Предвижда се поредицата да включва общо 10 бележити български спортисти. След като бъде завършена, над портретите ще бъде изрисувано и българското знаме. Също както и Стената на героите - първият проект на „Възрожденци Варна", Стената на спортната слава ще бъде „запечатана" със специален лак, за да се запазят изображенията за по-дълго време.