Здравко Димитров: Правителството ще продължи да помага на Пловдив, ако аз съм кмет. Но това не стига!
Здравко Димитров: Правителството ще продължи да помага на Пловдив, ако аз съм кмет. Но това не стига! / снимка: zdravko-dimitrov.eu

Единствените свежи пари, които идват в Пловдив през последните години са изпросени от правителството, смята Здравко Димитров. Аз имам добра лична и работна комуникация с премиера и с редица министри и знам откъде идва финансирането на града, категоричен е той.

“Правителството ще продължи да помага на Пловдив, ако аз съм кмет. Ще има по-добри проекти, които да се финансират. Срамота е обаче Пловдив да е град, който все още очаква помощ от държавата. Пловдивчани сме кадърни и горди хора, имаме нужда от управници, които създават възможности и дават подкрепа, не може само “да висим” на врата на държавата”, каза още той и отново уточни, че финансовата помощ от правителството се харчи непрозрачно.

По думите му  пловдивчани трябва да  обичат кмета си, както е в Стара Загора и Бургас, трябва да са наясно как се взимат решенията, да имат доверие на управлениския екип, oбщинските средства да се харчат прозрачно, така че всеки пловдивчанин да знаe къде и за какво отиват парите oт данъците му.

Всичко, дори работата Пловдив да стане културна столица на Европа през 2019 г. е свършена почти изцяло благодарение на правителството – и финанси и логистика. Другото се дължи естествено на историята на града, автентичния дух и характера на пловдивчани, смята Здравко Димитров.

От община Пловдив трябва много, ама много да благодарят лично на премиера Борисов и на министрите в правителството. Това съм го казвал публично, както и в лични разговори с премиера. Истина е. Аз съм работил по много от пловдивските проекти като Областен управител и казвам, че ако бъда избран за кмет, подкрепата на правителството ще продължи. Моят екип обаче ще привлече много повече средства – от инвеститори и от европроекти, обещава независимият кандидат за кмет на Пловдив, който не отрича че продължава да поддържа националните политики на ГЕРБ.