За пети път Парад на хвърчилата край нос Шабла
За пети път Парад на хвърчилата край нос Шабла / Община Шабла

За пета поредна година в местността „Малкото море“ южно от Фара на нос Шабла ще се проведе парад на хвърчилата. Празникът ще се състои на 20 септември, а организатори са община Шабла и Зелен образователен център с подкрепата на Сдружение за опазване на дивата природа.

По време на фестивала зрителите ще могат да наблюдават издигане на готово хвърчило, изработването му на място, демонстрации на различни видове хвърчила, авиомодели и други летящи обекти, конкурс за най-оригинално, най-високо летящо и най-акробатично хвърчило.

 

 

 

По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички, за сътворяване на птици от естествени материали, за демонстрация на техники за декорация и рисуване. Ще има и щандове за продажба на ръчно направени сувенири. Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии до Тузлата и Тюленово. На импровизираната сцена ще вървят различни танцови, музикални и театрални прояви, съпътствани с викторини на тема морето, природата и фестивала.

Фестивалът ще бъде открит официално на 19 септември от 18.00 ч. в Зеления образователен център. Като съпътстваща проява ще бъде открита и изложба на художниците анималисти Валентин Катранджиев и Виктор Василев.