Ремонтираха 40 здравни кабинета в детски градини и училища в Централен
Ремонтираха 40 здравни кабинета в детски градини и училища в Централен / Снимка: Георги Титюков в един от обновените здравни кабинети

Един от ремонтираните и обновени здравни кабинети в начално училище „Екзарх Антим I”бе открит днес от кметът на Район „Централен” Георги Титюков.

През  новата учебна 2015/2016 година за децата и учениците от 14 детски градини, 15 училища, 8 професионални гимназии и 3 социални институции, разположени на територията на район „Централен”, 45 медицински специалисти ще полагат здравни грижи в напълно ­обновени здравни кабинети. Извършените ремонтни дейности, изразяващи се основно в пребоядисване, подмяна на нарушена подова настилка и дървени дограми с ПВС дограми, снабдяване с проточни бойлери и фаянс, възлизат на 56 639,40 лв.

Ремонтираха 40 здравни кабинета в детски градини и училища в "Централен"
netinfo

„Надявам се децата да посещават по-рядко кабинетите заради болести и повече за профилактика. Създали сме по-приятна и комфортна обстановка в помещенията, където медицинските сестри, фелдшерите и лекарите ще полагат здравни грижи и долекарска помощ”, обясни Георги Титюков.

Във всичките 40 здравни кабинети е обновено обзавеждането и оборудването, което не е подменяно  повече от 10 години. Съвременната здравна мебелировкалекарствен шкаф, медицинска кушетка, помощна маса, бюро и офис оборудване, възлиза на стойност 33 190,80 лв.

Предстои до края на месец септември кабинетите да бъдат снабдени и с 41 преносими компютри и мултифункционални устройства на обща стойност  55 573 лева, допълни още кметът на район „Централен”.

Ремонтираха 40 здравни кабинета в детски градини и училища в "Централен"
netinfo