Грандиозен скандал, физическа саморазправа и принудително напускане в Big Brother
Грандиозен скандал, физическа саморазправа и принудително напускане в Big Brother / снимка: Нова телевизия

Тази вечер извънредни обстоятелства разтресоха до основи Къщата на Big Brother. А първоначално в епизода нищо не вещаеше това. Ирена не спираше да хвали своя любим - колко е добър, силен, интелигентен, могъщ. Тя разказа на останалите как двамата избират дестинациите за своите екскурзии и обясни, че посочва на атласа някое място и просто заминават. Богданов, пък се похвали с бройката жени, с които е правил секс - 149. Тази цифра била натрупана основно през последните 2-3 години. Бившият футболист разказа на Цецо и кои управителки на топ заведения в София са „минали под ножа".

Ирена откровено заяви своето най-голямо желание - Цветелин да излезе преди нея. Тя опроверга твърдението на Цецо, че е мастит бизнесмен. Според нея той има само фургон за дюнери. Междувременно Катя застана на страната на лидера на техния лагер. Русокосата красавица бе убедена, че Ирена е срам за ромите и не е представителна извадка на тази етническа група.

Никита заяви, че Кирил взема готовите позиции на „ядрото на злото", без да си даде време да стигне до собствени заключения. Кирил, пък откровено сподели, че не харесва Никита, защото е защитила Кристиян и така е застанала на „страната на неуважението и пошлостта".

В поредния скандал между Никита и Цецо отново се чуха обидни епитети от страна на бизнесмена. И двамата бяха убедени, че след вечерта на елиминациите в понеделник ще останат в Къщата. Но позна само Никита.

Реакции след двойните елиминации бяха радостта на женската група от спасяването на Никита срещу недоумението и потреса на противниковия лагер.

Никита не скри радостта си и тържествува: „Къщата е наша! Върнахме си я обратно!". Кирил, пък намери сили в трагедията, като каза: „Нито крачка назад! Продължаваме напред!"

След победата в мисия „Обратно в обора" синият отбор с капитан Никита се порадва на наградата си - ВИП парти. Въпреки че победата се дължеше основно на Катето, тя се присъедини към изгубилия отбор, решавайки да не празнува с останалите. Пред Big Brother Катя изрази пълното си недоумение от победата на Никита на последните елиминации, наричайки я „най-двуличния човек, който някога съм виждала".

Грандиозен скандал се разрази между Силвия и Ирена. Еротичната моделка пое завидно количество алкохол и започна да предизвиква Ирена. Между обидите на етническа основа, тя я замерва с какво ли не - тоалетна хартия, шапка, чаши, въглавници, та дори и със стол. Ирена върна стола обратно и нарани крака на Силвия, след което скочи да бие своята Съквартирантка.

Ирена бе готова да поеме отговорността за постъпката си; Кирил от своя страна заяви, че една от двете трябва да излезе; Катето изрази симпатиите си към Силвия, наричайки я „интересен човек" и „най-истинска жена"; Николина се съгласи с нея.

В края на дейли епизода на живо се включи Big Brother. Заради физическата саморазправа и вербалната агресия от страна на Ирена и Силвия Big Brother обяви, че не толерира подобни изблици.

Тази вечер двете жени напуснаха принудително и преждевременно Къщата.