6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала за Шурикените от Купа Аквалайф
6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала за Шурикените от Купа Аквалайф / netinfo

12 състезатели от кюстендилския карате клуб "Шурикен" участваха в летен международен лагер в Кранево, от 24-31 август, с участието на инструкторите шихан Хосе Фернандо Серано от Испания и Роксанда Атанасов от Сърбия. Емилиян Тасков, Пламен Кирилов и Оливера Асенова се явиха на изпит за 1 дан и го издържаха успешно. Лагерът приключи с турнир - Купа "Аквалайф".

"Шурикените" спечелиха 6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от турнира:
Велизар Колешански - 1 място кумите;
Владимир Назъров - 1 място ката и 1 място кумите;
Янислав Миленков - 1 място кумите; 2 място ката;
Иво Грозданов - 1 място кумите;
Йордан Шишков -2 място кумите; 3 място ката;
Явор Цебов - 2 място кумите;
Радин Тихолов - 3 място кумите;
Мартин Алексов - 3 място кумите.
Състезанието се проведе по системата на елиминация. Александър Асенов се представи добре, но малко не му достигна да се бори за медал. Емилиян Тасков - републикански и балкански шампион беше контузен при първата среща и не можа да продължи поради лекарска забрана, информират от клуба.
Отборно ката момчета, родени 2004 г. - Йордан Шишков, Радин Тихолов и Янислав Миленков спечелиха безапелационно 1- то място.


Старши треньорът Емил Димитров се гордее с представянето на своите възпитаници - Емилиян Тасков, Пламен Кирилов и Оливера Асенова, които защитиха майсторска степен - І дан. Те бяха похвалени от шихан Фернандо Серано за отличното си представяне и добрата подготовка, която са получили в школата на "Шурикен". По- малките каратеки отново показаха своите умения на татамито, побеждавайки своите опоненти на турнира "Аквалайф.