Влакове блокирани под Ламанша заради набези на мигранти
Влакове блокирани под Ламанша заради набези на мигранти / снимка: БГНЕС, архив

Стотици пътници се оказаха блокирани за часове в пет скоростни влака по линията през тунела под Ламанша снощи след съобщения, че мигранти са блокирали линията, водеща към тунела, и ще опитат да се качат във вагоните, предаде Ройтерс.

От компанията "Евростар" съобщиха в Туитър късно снощи, че задържат влаковете, "защото се борят с нарушители", а по-късно бе добавено, че нарушителите са били забелязани на релсите на гарата в Кале.

Влаковете бяха задържани, докато нарушителите бъдат отстранени от тунела и от релсите, допълва съобщението.

На пътниците на един от пътуващите за Лондон влакове, спрян на около 1,5 км от входа на тунела, в един момент дори било казано да пазят тишина и да се ослушват за хора, опитващи да се качат на покрива на влака. Над композицията се появил хеликоптер, докато гардове обхождали релсовия път, търсейки мигранти.

Електричеството било изключено и пътниците останали на тъмно почти четири часа. Във вагоните станало горещо и задушно, докато кондуктори обхождали коридорите и купетата на влака. На много хора им прилошало.

В крайна сметка три от влаковете после продължили и пристигнали в Лондон, а други два се върнали съответно в Лондон и в Париж.

Източник: БТА