Коалиция Народен съюз с пълна листа, подкрепят Живко Тодоров
Коалиция Народен съюз с пълна листа, подкрепят Живко Тодоров / Dariknews.bg, архив

С пълна листа за общински съветници ще се явят на местните избори от Коалиция „Народен съюз". 25 от включените в нея са партийни имена, а останалите са от гражданската квота. Цялата листа ще стане известна след 10 септември.

Коалицията ще подкрепи кмета на Стара Загора Живко Тодоров за втори мандат, както и настоящите кметове на Казанлък Галина Стоянова и на Гълъбово Николай Тонев. Свои кандидати за кметове те ще издигнат в Раднево-Желязко Богданов, Братя Даскалови-Иван Жеков, Опан-Генчо Колев и Чирпан-Васил Донев.

Сред приоритетите в предизборната кампания на Коалицията ще бъдат справяне с демографската криза, образованието, повишаването на доходите, разкриването на работни места, привличане на инвестиции и борба с битовата престъпност. Да отпаднат таксите за детски градини и и ясли и да бъде намалена таксата за битови отпадъци, както и средствата отделяни за сметоизвозване и събиране, ще настояват още от „Народен съюз". Според Недялко Недялков, член на съвета на ветераните от БАСТА трябва да се повишат средствата, които майките получават за първо родено дете до 1000 лева, тъй като това е един от начините за решаване на проблемите с раждаемостта. По отношение на региона Недялков ще предложи изработване на устройствен план на Старозагорските минерални бани. В големите общини на областта е необходимо да се работи в посока запазване на населението, разкриване на нови работни места и справяне с битовата престъпност, убеден е Евгени Жеков от ЗНС, а като начин за това той предлага по-висок бюджет за доброволните сътрудници към общинска полиция.

Бяхме конструктивна опозиция в Общинския съвет, коментира Мария Динева от Съюз Стара Загора. Тя допълни, че са подкрепили всички добри предложения на администрацията и кмета:изграждане и възстановяване на детски градини, санирането на училища, построяването на нова спортна зала, ремонтите на междублоковите пространства и др., но припомни, че съветниците от групата не са застанали зад нито едно предложение за увеличаване на данъци и такси и са били против продажбата на хиляди декари земеделска земя.

Коалиция „Народен съюз" има обща регистрация за предстоящия вот на 25 октомври. В състава й влизат ЗНС, ССД, Гергьовден, Земеделска партия в България, БДС Радикали, БАСТА, ПД Бъдеще и развитие за България, ГОРД.