Завършиха 10 км от новия път край оградата на границата с Турция
Завършиха 10 км от новия път край оградата на границата с Турция / Областна администрация-Хасково

Близо 10 км от пътя покрай оградата на българо-турската граница,  вече са готови, съобщават от областната администрация в Хасково. Останалите 24 км от общо 34 км на територията на област Хасково са трасирани и се предвижда да бъдат завършени до края на октомври. Изпълнител е държавното предприятие „Транспортно строителство и възстановяване".

Първата копка на временното съоръжение от възпрепятстващ тип бе направена на 17 юли, в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и областния управител Добри Беливанов.

До средата на октомври се предвижда да бъдат готови и 10 км оградата от него на територията на област Хасково. Докато те се строят подготвят елементите за останалата част.

За област Хасково защитното заграждение започва от гранична пирамида 320, на 500 м от ГКПП Капитан Андреево и завършва до гранична пирамида 280, на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа. Дължината му е 33.6 км.

Стойността на пътната част е 3 824 000 лв. без ДДС, а конструктивната част- 20 226 577 лв. без ДДС, информират от областната управа в Хасково.