Мулан - обитателка на зоопарк във Великобритания от редкия вид Червена (малка) панда, представи новороденото си бебе пред света, макар и държейки го за шията, пише в. "Дейли експрес".

Още уникални снимки можете да видите тук

Червените панди могат да бъдат оплодени само в един ден от годината, което прави третото раждане на Мулан в рамките на 14 месеца изключително постижение.

От зоопарка Друсилас в Алфристън, Източен Съсекс, смятат, че едномесечното бебе, което все още няма име, е женско. Гледачите не могат да кажат от какъв пол е мъничето, тъй като гордата му майка не спира да го гушка.

Малкото се появи на бял свят 14 месеца след като Мулан се сдоби с близначета - мъжко и женско - първите родени от вида в зоопарка.

"Мулан отново се доказва като отлична майка. Червените панди разполагат с три отделни помещения и тя постоянно разнася малкото си, държейки го за шията, за да му осигури най-добро място. Така успяхме да ги снимаме. През първите два дни след раждането му Мулан прекарваше с него приблизително 90 процента от времето си. Бебето вече прогледна и започна предпазливо да се запознава със заобикалящия го свят", казва главният гледач Марк Кенуорд.

Източник: БТА