Наближава крайният срок за участие в конкурс на университета
Наближава крайният срок за участие в конкурс на университета / netinfo

Наближава крайният срок за изпращане на есетата на тема „Какво бих променил в българското образование“ напомнят организаторите на конкурса - Русенски университет „Ангел Кънчев“ и JUMP Project.

Конкурсът е достъпен за студенти на Русенски университет, както и за ученици от 9-ти до 12-ти клас от русенските училища. Участниците ще се надпреварват в две категории - студенти и ученици, като за всяка категория наградния фонд включва:

I място – 150 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project;

II място – 100 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project;

III място – 50 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project.

Есетата трябва да са във формат до 2 печатни страници (3600 знака) и да отговарят на критериите -да притежават ясно формулирана теза, която съотвества на зададената тема и логическа последователност; да са добре аргументирани и да съдържат актуални примери, както и препоръки. Освен това журито в състав представители на JUMP Project и преподаватели от Русенски университет ще следи и за правилно прилагане на езиковите норми.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат есетата си на електронен адрес Ventsislava.nikolova@jumpprojectbg.com в срок от 01.08.2015 г. до 10.09.2015 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 14. 09.2015 г. на сайтовете на организаторите, а награждаването ще се състои при старта на новия сезон на програмата от обучения на JUMP Project.

Целта на конкурса е да помогне на академичния състав на университета да вникне в нуждите на младото поколение и да адресира проблемите им чрез провеждането на неформални обучения под формата на игри и визуализации чрез програмата от обучения на JUMP Project. Програмата на пректа съдържа обучения за комуникационни и презентационни умения, управление на времето и приоритизиране, лидерски умения и умения за убеждаване, работа в екип и емоционална интелигентност и залага на неформалния и забавен подход за мотивиране на повече активност и по- добри социални умения у младите хора.