Море на половин цена през септември
Море на половин цена през септември / Дарик Варна, архив

Двойно по-ниски от пиковия сезон цени на ваканциите масово оферират почивните бази по Черноморието през септември. За да компенсират загубите от слабия месец юни, хотелиерите и на север, и на юг дават всевъзможни бонуси за любителите на есенното море, пише вестник "Труд".

Спадът на цените започва с 15-25%, а след средата на месеца почивката излиза на половин цена в сравнение с тази в пика на сезона. В 3-звездните ол инклузив хотели недалеч от брега на Златни пясъци в началото на септември нощувката струва 48-52 лв., а 10 дни по-късно офертите падат до 35-40 лв. В крайните части на курорта има ол инклузив предложения и за 29 лв.

Крайбрежните тузарски хотели, в чиито пакети влиза и сянка на пясъка, също вадят оферти с ядене, пиене на корем и анимация - по 54-60 лв. след 6-10 септември, а преди това е 72-75 лв.

С 20 лв. на ден по-евтино може да се почива и в Албена. След 3 септември ол инклузивът до морето там струва 70 лв. на човек на ден, в парковите хотели - 60-62 лв., а в "Добруджа", където пакетите са със закуска и вечеря - 36 лв. Северният курорт предлага и 5-дневни ваканции 55+ за 319 лв. Те са търсени от млади пенсионери с малки внучета, защото включват ползване на огромния аквапарк, вътрешен басейн, екскурзия из Добруджа или спа пакет по избор.

Процедури за релакс и разкрасяване като бонус към пакетите оферират и елитни хотели на Златни пясъци. За резервиран уикенд дават по една, а за седмица - по две процедури. Някои почивни бази предлагат по 1-2 безплатни нощувки при платени 5.

От десетина дни семейни хотели край плажа на Кабакум до Златни пясъци примамват с предложения за 18-23 лв. за нощувка и домашна закуска. Според браншовици по Северното Черноморие записванията за септември вървят добре, като клиентите са основно българи и румънци. Северните ни комшии всяка есен прииждат през уикендите на нашето море, предимно в по-луксозните спа хотели. Доста българи също харесват ваканцията след отпускарския сезон, защото плажовете не са претъпкани, а морето още е топло.

Септемврийски намаления има дори в някои от голф комплексите - 3-дневен ол инклузив пакет с ползване на спа и един урок по голф струва 243 лв. Достъпни стават и най-лъскавите спа хотели в Кранево и Св. св. Константин и Елена, които са с лековити минерални басейни. В пика на лятото нощувка с ултра ол инклузив там струваше 160-170 лв., а от средата на септември е 70-72 лв. Без екстри и в 3 звезди на същите места и по същото време отдихът излиза тройно по-евтино.