Бойко Борисов пропусна Колодрума заради проблем със самолета
Бойко Борисов пропусна Колодрума заради проблем със самолета / dariknews.bg/ архив
Бойко Борисов пропуска Колодрума заради проблем със самолета
81457
Бойко Борисов пропуска Колодрума заради проблем със самолета
  • Бойко Борисов пропуска Колодрума заради проблем със самолета

Премиерът Бойко Борисов няма да присъства тази вечер на откриването на новата спортна зала Колодрума в Пловдив. Причината за това е технически проблем със самолета, с който министър-председателят трябваше да пристигне от Варна за официалното събитие.

Проблемът е свързан с колесника на самолета, уточни пред журналисти в Драматичния театър кметът на Пловдив Иван Тотев.

Министърът на културата Вежди Рашидов, който пристигна в града под тепетата, за да обяви старта на ремонта на Драматичния театър се извини за отсъствието на премиера от негово име.

На церемонията се очаква елитът на спорта - Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации, министри и депутати. Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за социални прояви и мероприятия

Това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа. Залата има разгъната застроена площ от 37 000 кв.м и е с комбинирано игрище за 22 вида спорт. Над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери.