Автокрадецът Ярослав Димитров остава в ареста
Автокрадецът Ярослав Димитров остава в ареста / снимка: БГНЕС

Автокрадецът Ярослав Димитров - Яро, остава за постоянно в ареста, реши днес Софийски районен съд.

Днес магистратите в районния съд разгледаха мярката на Димитров, за когото прокуратурата поиска 3 години затвор. Той стана известен покрай възмутените коментари на премиера Бойко Борисов, че човек с мярка за неотклонение "домашен арест" безпроблемно извършва нови престъпления.

СРП задържа Ярослав до 72 часа като съучастник по обвинение за вещно укривателство. Това стана, малко след като Софийският градски съд го пусна от ареста и го остави без мярка за неотклонение. Пускането и задържането се разигра в четвъртък - 27 август.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи - два мотоциклета марка „Ямаха" и един мотоциклет марка „Хонда".

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната. Твърдеше се, че Ярослав Димитров е заснет да "задига" БМВ и Ауди в подземен паркинг в кв. "Манастирски ливади" и дори бе обект на обсъждане по време на правителственото заседание. Миналата седмица Софийският районен съд (СРС) го остави в ареста. Стана ясно, че той има до момента 3 висящи досъдебни производства и една условна присъда от 2 години за източване на кредитна карта.

В четвъртък обаче се оказа, че видеозаписите не могат да уличат категорично обвинения Ярослав Димитров. Градският съд посочи двете експертизи за тези записи и се мотивира с това, че в тях липсва категоричност и така не може да се използват като достатъчна доказателствена основа, че именно Ярослав е автор на престъплението. Разпитани са и петима свидетели - полицейски служители.

Източник: БГНЕС